Εκδοτικός οίκος του συγγραφέα Λ. Ρον Χάμπαρντ με έργα του στις λίστες
των Μπεστ Σέλερ Διεθνώς και των Μπεστ Σέλερ της New York Times

15ο Αμερικανικό ACC

15ο Αμερικανικό ACC

15ο Αμερικανικό ACC

Υπό την απειλή του πολέμου μεταξύ των «μεγάλων δυνάμεων», ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είχε μόλις παραδόσει το Συνέδριο στο Λονδίνο για τα Ανθρώπινα Προβλήματα. Εκεί παρουσίασε την εισαγωγική υπηρεσία Μάθημα Αποδοτικότητας Προσωπικού και ανακοίνωσε Τα προβλήματα της εργασίας ως κείμενο μαθήματος. Στην εισαγωγική του διάλεξη μετέφερε τόσο το επείγον όσο και το αναγκαίο του θέματος: «Η αποστολή μας σε μεγάλο βαθμό είναι μια εκπαιδευτική αποστολή. Και µόλις πρόσφατα µάθαµε ότι στα αντικείµενά µας συµπεριλαμβάνεται ολόκληρο το θέμα της εκπαίδευσης – ολόκληρο το θέµα της εκπαίδευσης βρίσκεται εκεί». Εδώ, στο 15ο ACC, δίδαξε την εφαρμογή της απλότητας, επιδεικνύοντας την καθολική ισχύ της τόσο στον έλεγχο και στην εκπαίδευση όσο και στην πλανητική διάδοση. Εκπαίδευσε ώντιτορ όχι μόνο για το πώς να δίνουν ώντιτινγκ αλλά και για το πώς να μεταφέρουν δεδομένα και πώς να εκπαιδεύουν, παρουσιάζοντας τον πρόδρομο της Τεχνολογίας Μελέτης –το Πρόσες Μάθησης– που διέλυε τις πολυπλοκότητες εύκολα και γρήγορα. Και δεδομένου ότι οι ώντιτορ χρειάζονταν τεχνογνωσία οργάνωσης διοργάνωσε παράλληλα βραδινές διαλέξεις με οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία ομάδων Σαηεντολογίας – μια σειρά διαλέξων πασίγνωστη σήμερα ως Διαλέξεις στην Ουάσιγκτον: Οργάνωση και Αποδοτικότητα Προσωπικού. Εν ολίγοις, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είχε κάνει ένα γιγαντιαίο άλμα όσον αφορά την επιρροή και με τους μαθητές του ACC έτοιμους για δράση στην πρώτη γραμμή, διακήρυξε το 15ο Αμερικανικό ACC ως το πλέον επιτυχημένο όλων.

Διαβάστε Περισσότερα
Αγορά
€290
Δωρεάν Αποστολή Πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν αποστολή.
Σε Απόθεμα Η παραγγελία σας θα σταλεί μέσα σε 24 ώρες
Μορφή: CD
Διαλέξεις: 26

Περισσότερες Πληροφορίες για το εξής: 15ο Αμερικανικό ACC

Επομένως, μέρος της διάδοσης της Σαηεντολογίας και το πιο σημαντικό μέρος αυτής είναι η επιδεξιότητα του προσωπικού της – κυρίως η επιδεξιότητα του προσωπικού της που είναι σε θέσεις-κλειδιά. Όταν τα άτοµα αυτά είναι καλά, τόσο στο να κάνουν τη Σαηεντολογία να έχει αποτελέσµατα όσο και στο να χειρίζονται και να ελέγχουν ανθρώπους, άτοµα και οµάδες, τότε η Σαηεντολογία θα λειτουργεί σαν πολύβουο µελίσσι. Αυτός είναι ο τρόπος µε τον οποίο διαδίδεται. – Λ. Ρον Χάμπαρντ

Όταν έφτασε ο Οκτώβριος του 1956, διάφορες κρίσεις εµφανίζονταν η µια µετά την άλλη στην παγκόσµια σκηνή. Τον Ιούλιο, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Νάσερ κατέλαβε τη Διώρυγα του Σουέζ, ζωτικό αγωγό πετρελαίου, και οι βρετανικές και γαλλικές ένοπλες δυνάµεις προετοιµάζονταν να βοµβαρδίσουν τις αιγυπτιακές αεροπορικές βάσεις. Στην Κούβα, ετοιµαζόταν µια επανάσταση, στήνοντας το σκηνικό µιας µελλοντικής αντιπαράθεσης µεταξύ ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης, που θα έφερνε τον κόσµο στο χείλος του πολέµου.

Γνωρίζοντας ότι χωρίς την εφαρµογή της Σαηεντολογίας σε ευρεία κλίµακα δεν υπήρχε καµία ελπίδα για µόνιµη επίλυση των παγκόσµιων συγκρούσεων, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έστρεψε την προσοχή του για άλλη µια φορά στο σηµαντικότατο έργο της διάδοσης. Νωρίτερα εκείνη τη χρονιά είχε ταξιδέψει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, όπου παρουσίασε και κωδικοποίησε το Μάθηµα Αποδοτικότητας του Προσωπικού. Το φθινόπωρο, κυκλοφόρησε δύο σημαντικότατα βιβλία: Σαηεντολογία: Τα Βασικά Στοιχεία της Σκέψης και Τα Προβλήµατα της Εργασίας – Η Εφαρµογή της Σαηεντολογίας στην Καθηµερινή Ζωή.Και τα δυο κείµενα παρείχαν στον καθηµερινό άνθρωπο ένα εγχειρίδιο για τα βασικά στοιχεία της Σαηεντολογίας τα οποία µπορούσε να εφαρµόσει αµέσως για να βελτιώσει την πορεία της ζωής του, της οικογένειάς του, των φίλων και των συνεργατών του. Αργότερα, την πρώτη εβδοµάδα του Οκτωβρίου, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ παρέδωσε το Συνέδριο στο Λονδίνο για τα Ανθρώπινα Προβλήµατα, εστιάζοντας ξανά στην εφαρµογή των αρχών της Σαηεντολογίας για την επίλυση όλης της γκάµας των ανθρώπινων προβληµάτων παρ’ όλη τη φαινοµενική πολυπλοκότητά τους.

Επιστρέφοντας στην Ουάσιγκτον, βρήκε αµέσως µεγαλύτερες εγκαταστάσεις δίπλα στην Ιδρυτική Εκκλησία της Σαηεντολογίας και εξασφάλισε καινούργια κτήρια εκεί κοντά για τη στέγαση των µαθητών − φροντίζοντας προσωπικά όλες τις λεπτοµέρειες, περιλαµβανοµένης της επίπλωσης και της διακόσµησης. Όταν είχαν τακτοποιηθεί όλα, και πάντα αποσκοπώντας στην ευρεία διάδοση, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ προετοιµάστηκε να συγκαλέσει ένα πολύ ειδικό Προχωρηµένο Μάθηµα Πρακτικής Διδασκαλίας.

Στο περιοδικό Ικανότητα είχε δηµοσιευτεί µια πρόσκληση για «πεπειραµένους βετεράνους» να υποβάλουν αίτηση συµµετοχής στο 15ο Αµερικανικό Προχωρηµένο Μάθηµα Πρακτικής Διδασκαλίας, ώστε «να εκπαιδευτούν, να διδαχτούν, να ακούσουν διαλέξεις, να προγυµναστούν και να λάβουν εποπτεία προσωπικά από τον Λ. Ρον Χάµπαρντ» – για πρώτη φορά στην ιστορία της Ουάσιγκτον, στο νούµερο 1812 της 19ης Οδού. Και, όσον αφορά αυτή την απαίτηση να παρευρίσκονται πεπειραµένοι βετεράνοι, είχε ένα σκοπό – να δηµιουργήσει από αυτό το µάθηµα «προσωπικό της Σαηεντολογίας για θέσεις-κλειδιά».

Σύντοµα εκείνοι οι βετεράνοι –περιλαµβανοµένων των αποφοίτων των προηγούµενων Προχωρηµένων Μαθηµάτων Πρακτικής Διδασκαλίας– κατέκλυσαν το γραφείο του Ρον µε αιτήσεις συµµετοχής. Αυτό συνέβη όχι µόνο επειδή τα Προχωρηµένα Μαθήµατα Πρακτικής Διδασκαλίας του Ρον είχαν ήδη αποκτήσει θρυλική φήµη, αλλά κι επειδή αυτό ήταν το πρώτο Αµερικανικό Προχωρηµένο Μάθηµα Πρακτικής Διδασκαλίας που επρόκειτο να παραδώσει στο Φίνιξ µετά από το 9ο που δόθηκε το Δεκέµβρη του 1954. Και ο λόγος που το παρέδωσε είχε απόλυτη σχέση µε το πώς εφαρµόζει ο ώντιτορ όλα αυτά που έχει µάθει σε προηγούµενα Προχωρηµένα Μαθήµατα Πρακτικής Διδασκαλίας.

Από την εποχή του 1ου Προχωρηµένου Μαθήµατος Πρακτικής Διδασκαλίας, ο Ρον επικεντρώθηκε στο να ενσταλάξει τα βασικά στοιχεία του ώντιτινγκ σε κάθε µαθητή για τα καλά. Τώρα, έχοντας πλήθος από ικανούς ώντιτορ ήταν καιρός αυτό το έργο να περάσει στη φάση της ωριµότητάς του. Έτσι, µετά την ολοκλήρωση του 9ου Προχωρηµένου Μαθήµατος Πρακτικής Διδασκαλίας, παρουσίασε ένα καινούργιο είδος Προχωρηµένου Μαθήµατος Πρακτικής Διδασκαλίας. Παρ’ όλο που η εκπαίδευση γινόταν από διαφορετικά άτοµα, περιείχε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. Αντί να ακούν και να βλέπουν τον Λ. Ρον Χάμπαρντ να δίνει τη διάλεξη, οι µαθητές τον άκουγαν και τον έβλεπαν να δίνει ώντιτινγκ.

Μια ειδική έκδοση του περιοδικού Ικανότητα είχε µε µεγάλα γράµµατα στο εξώφυλλό του τα συγκλονιστικά νέα: «ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ!». Κι έτσι ανακοίνωνε το µεγάλο επίτευγµα στην εκπαίδευση που έδινε επιτέλους την απάντηση σ’ ένα ερώτηµα που απασχολούσε τους ώντιτορ πάρα πολύ καιρό: «Τι θα έκανε ο Ρον µε ένα τέτοιο κέις;».Το άρθρο περιέγραφε πώς µε τη συµφωνία του πρηκλήαρ, έχει τοποθετηθεί στο δωµάτιο του ώντιτινγκ µια κάµερα τελευταίας τεχνολογίας, που εστίαζε στον Ρον και στον πρηκλήαρ.

Η πρώτη αυτή χρήση της τηλεόρασης κλειστού δικτύου, ήταν µια µόνο εκδοχή της τρίπτυχης προσέγγισης στην εκπαίδευση. Το επόµενο βήµα ήταν η σηµαντική φάση της εφαρµογής, όπου οι µαθητές του Προχωρηµένου Μαθήµατος Πρακτικής Διδασκαλίας, έβρισκαν πρηκλήαρ σε κάθε κοινωνικό στρώµα της κοινότητάς τους. Μετά, στις συναντήσεις των Ώντιτορ που γίνονταν στο γραφείο του Ρον, ανέφεραν τα πρόσες που είχαν διατρέξει και τα ακριβή αποτελέσµατα που είχαν κι εκείνος τους έδινε επιτόπου οδηγίες τις οποίες µπορούσαν να εφαρµόσουν στις επόµενες συνεδρίες τους.

Αυτό ήταν ένα πρόγραµµα που όχι µόνο ανέβασε την εκπαίδευση των ώντιτορ σε ένα υψηλότερο επίπεδο αλλά επίσης έδειξε στις κατά τόπους κοινωνίες τα θαύµατα που µπορούσαν να προκαλέσουν οι αρχές της Σαηεντολογίας σε µια πολύ ευρύτερη κλίµακα. Και τώρα ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ετοιµαζόταν να ωθήσει αυτές τις ανακαλύψεις σε ένα νέο επίπεδο στην πρωτεύουσα της χώρας.

Το 15ο Αμερικανικό ACC ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου 1956. Από την πρώτη διάλεξη, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ εκπαίδευσε τους ώντιτορ στο πώς να µεταδίδουν τη Σαηεντολογία, ώστε να φέρνουν πραγµατικές λύσεις τόσο στον πρηκλήαρ ως άτοµο όσο και στην κοινωνία εν γένει. Διότι η ουσία της επαναστατικής ανακάλυψης του 15ου Προχωρηµένου Μαθήµατος Πρακτικής Διδασκαλίας ήταν µια και µοναδική λέξη που αφαιρούσε τους µπερδεµένους µηχανισµούς της παρέκκλισης – η απλότητα. Μόλο που η έννοια –δεδοµένης της φύσης της– κατά κανέναν τρόπο δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ εξασφάλισε ότι οι µαθητές του ACC κατάλαβαν καλά τη µνηµειώδη σηµασία της:

«Τώρα, λαµβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ένα άτοµο µπορεί να δεχτεί ώντιτινγκ µόνο προς την κατεύθυνση του να έχει περισσότερες µεθόδους και περισσότερο παιχνίδι, το να το επιστρέψεις στην απλότητα γίνεται το µεγαλύτερο κόλπο που έχει ποτέ υπάρξει από την κτίση αυτού του σύµπαντος. Κανονικά, αν προσπαθήσετε να το τραβήξετε πίσω προς την απλότητα κατευθείαν, αυτό θα του κοστίσει όλο του το παιχνίδι και θα καταρρεύσει. Και πρακτικά αυτό είναι το τέλος του κέις. Το πιάνετε;

»Οπότε το πώς το κάνετε αυτό και πώς το κάνετε εύκολα και καλά και προς όφελος του ώντιτορ και του πρηκλήαρ και ούτω καθεξής είναι το αντικείµενο µελέτης µας σε αυτό το Προχωρηµένο Μάθηµα Πρακτικής Διδασκαλίας».

Για να ενδυναµώσει αυτό που πραγµατικά εκπροσωπούσε η απλότητα όσον αφορά την κατανόηση των κέις, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ παρέδωσε σε αυτό το Προχωρηµένο Μάθηµα Πρακτικής Διδασκαλίας την αθάνατη «Ιστορία ενός Στατικού». Αυτό το αριστούργηµα των επτά προτάσεων του Ρον, που αργότερα δηµοσιεύτηκε ως Δελτίο του Επαγγελµατία Ώντιτορ, δεν περιέχει µόνο ζωτικά τεχνικά δεδοµένα, αλλά ένα παντοτινά σταθερό δεδοµένο το οποίο ξεµπλέκει την πολυπλοκότητα σχετικά µε την ολική τροχιά.

Προσεγγίζοντας ακόµα περισσότερο την απλότητα όσον αφορά τη διάδοση, ο Ρον παρουσίασε αυτό που το περιοδικό Ικανότητα περιέγραψε ως «Εκπαιδευτική Μεθοδολογία». Για το λόγο που η εκπαίδευση είχε πλέον κορυφαία σηµασία, ο Ρον είπε στους µαθητές:

«Η αποστολή µας, σε µεγάλο βαθµό, είναι εκπαιδευτική αποστολή. Και µόλις πρόσφατα µάθαµε ότι στα αντικείµενά µας έχουµε συµπεριλάβει την ολότητα της εκπαίδευσης – ολόκληρο το θέµα της εκπαίδευσης βρίσκεται εκεί».

Παράλληλα εκπαίδευε µαθητές στη σχέση της ταχύτητας µάθησης µε την παρέκκλιση και τη δύναµη επιλογής και στο πώς να βελτιώσουν την ταχύτητα µάθησης – για το σκοπό αυτό ο Ρον παρέδωσε τα πρώτα Πρόσες Μάθησης:

«Να γιατί σας διδάσκω Πρόσες Μάθησης. Το αντιλαµβάνεστε, ε; Να γιατί σας διδάσκω Πρόσες Μάθησης. Επειδή έχουµε εδώ µερικά πρόσες που είναι άµεσα σε τόσο εκπληκτικό βαθµό ώστε το μόνο που κάνετε είναι να ακυρώνετε την προσπάθεια του πρηκλήαρ να τα κάνει πολύπλοκα».

Με δεδοµένη τη σπουδαιότητα αυτών των εκπαιδευτικών επαναστατικών ανακαλύψεων υπό το φως των µεταγενέστερων εφευρέσεων του Ρον για να βελτιωθούν τα εκπαιδευτικά κριτήρια τόσο στις αίθουσες µελέτης όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία, ο ίδιος αναφερόταν πλέον σε αυτές τις διαλέξεις ως αυτές που σηµατοδοτούσαν την αρχή της Τεχνολογίας Μελέτης.

Ωστόσο, το να εκπαιδεύσεις αυτό το προσωπικό σε θέσεις-κλειδιά στο απαιτούµενο επίπεδο επιδεξιότητας, οπωσδήποτε περιλάµβανε την ενστάλαξη βασικών στοιχείων για την οργάνωση – συγκεκριµένα, πώς να δηµιουργείς και να επεκτείνεις οµάδες που θα µπορούσαν να λειτουργήσουν ως σηµεία διάδοσης για τη Σαηεντολογία, οι οποίες µε τη σειρά τους θα δηµιουργούσαν άλλες οµάδες, προκαλώντας ραγδαία ανάπτυξη. Έτσι, ταυτόχρονα µε το Προχωρηµένο Μάθηµα Πρακτικής Διδασκαλίας, έδωσε µια ξεχωριστή σειρά βραδινών διαλέξεων στις οποίες παρουσίασε τις βασικές αρχές της οργάνωσης και εκπαίδευσης σε βάθος για το στήσιµο, τη διαχείριση και την παράδοση του Μαθήµατος Αποδοτικότητας του Προσωπικού. Αυτή η ιστορική σειρά –που παρακολούθησαν επίσης και όλο το προσωπικό και οι µαθητές της Ακαδηµίας της Ιδρυτικής Εκκλησίας– σύντοµα θα γινόταν πασίγνωστη ως οι Διαλέξεις στην Ουάσιγκτον: Οργάνωση και Αποδοτικότητα του Προσωπικού.

Κι ενώ έκανε όλα αυτά, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ δίδαξε µια ολόκληρη γκάµα νέων τεχνικών ανακαλύψεων, περιλαµβανοµένων των:

  • Ποστιουλέιτ – πώς η δύναµή τους βρίσκεται στη δύναµη να αποφασίζεις·
  • Πρόσες Μίµησης – το υπόβαθρο κι η θεωρία τους·
  • Το Τρίγωνο «CRA» – γιατί το «CRA» είναι ο σωστός τρόπος να λες ARC·
  • Συνταύτιση Βέιλενς – ο ακριβής µηχανισµός και η πηγή της·
  • Θεραπείες – τι σχέση έχουν µε την κατάσταση άλτερ-ιζ και πώς οι θεραπείες τελικά απαιτούν περισσότερες θεραπείες.

Όλα αυτά σήµαιναν ότι ήταν ένα Προχωρηµένο Μάθηµα Πρακτικής Διδασκαλίας που σηµατοδότησε ένα πελώριο άλµα προς τα µπρος στην προσέγγιση του κοινού και στην αποχαιρετιστήρια διάλεξη της 23ης Νοεµβρίου ο Ρον απέδωσε την επιτυχία του στο ότι οι µαθητές γνώριζαν από πριν τα θεµελιώδη στοιχεία.

Τελικά, προετοιµάζοντας την απογείωση προς µια εξάπλωση µεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ συµβούλευσε τον εκδότη του να αυξήσει στο πενταπλάσιο την εκτύπωση του βιβλίου Σαηεντολογία: Τα Βασικά Στοιχεία της Σκέψης, ενώ προχωρούσε στη µετάφραση αυτού του περιεκτικού κειµένου. Ταυτόχρονα, προχωρώντας στην έρευνα με εναρκτήριο σηµείο την απλότητα, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ βρισκόταν τώρα στο µεταίχµιο µιας ακόµη επαναστατικής ανακάλυψης – µιας εντελώς καινούργιας σειράς από πρόσες για να επιλυθούν ακόµα και τα πιο απρόσιτα κέις.

« Διαλέξεις για το Προχωρηµένο Μάθηµα Πρακτικής Διδασκαλίας