Εκδοτικός οίκος του συγγραφέα Λ. Ρον Χάμπαρντ με έργα του στις λίστες
των Μπεστ Σέλερ Διεθνώς και των Μπεστ Σέλερ της New York Times

Το Χρυσό Ξηµέρωµα: Βραδινές Διαλέξεις στο Φίνιξ

Το Χρυσό Ξηµέρωµα: Βραδινές Διαλέξεις στο Φίνιξ

Το Χρυσό Ξηµέρωµα: Βραδινές Διαλέξεις στο Φίνιξ

Αυτή η σειρά διαλέξεων είναι µοναδική ανάµεσα στις ηχογραφηµένες διαλέξεις ολόκληρης της βιβλιοθήκης του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Είναι διαλέξεις για το κοινό, καθεµιά από τις οποίες ακολουθείται από συνεδρίες Οµαδικού Πρόσεσινγκ, σχεδιασµένες ιδιαίτερα γι’ αυτούς που εκφράζουν ενδιαφέρον για πρώτη φορά για τη Σαηεντολογία.

Σήμερα, καθεμία από αυτές τις διαλέξεις είναι μνημειώδης και έχει επιλεχθεί από μια σειρά βραδινών διαλέξεων που δόθηκαν στο Φίνιξ, στην Αριζόνα, από το 1954 μέχρι τις αρχές του 1955. Ανακοινώνονταν εκ των προτέρων με προσκλήσεις που μοιράζονταν ευρέως στο κοινό. Η βραδινή ατζέντα περιλάμβανε μία ώρα αφιερωμένη σε μια διάλεξη, που ακολουθούνταν από μια δεύτερη ώρα Ομαδικού Πρόσεσινγκ – διάλεξη και πρόσεσινγκ τα παρέδιδε προσωπικά ο Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Σήμερα αυτή η σειρά αποτελεί την ανακοίνωση του θέματος και των ανακαλύψεων της Σαηεντολογίας – μια ευρεία επισκόπηση των βασικών αρχών και της εφαρμογής της στο άτομο, στην οικογένεια, στην ομάδα και στον κόσμο. Η πρόθεση του Λ. Ρον Χάμπαρντ για αυτές τις διαλέξεις και συνεδρίες Ομαδικού Πρόσεσινγκ ήταν να συστήνουν τη Σαηεντολογία στους ανθρώπους και συγκεκριμένα έδωσε οδηγίες να διανεμηθούν σε ώντιτορ, ομάδες και οργανισμούς για να τις χρησιμοποιήσουν.

Εδώ, λοιπόν, δεν είναι μόνο μια σειρά διαλέξεων για το κοινό· είναι το μέσο για να φέρουμε το χρυσό ξημέρωμα ενός νέου πολιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα
Αγορά
€320
Δωρεάν Αποστολή Πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν αποστολή.
Σε Απόθεμα Η παραγγελία σας θα σταλεί μέσα σε 24 ώρες
Μορφή: CD
Διαλέξεις: 26

Περισσότερες Πληροφορίες για το εξής:

Το Χρυσό Ξηµέρωµα: Βραδινές Διαλέξεις στο Φίνιξ

Η ελπίδα για σωτηρία που υπήρχε στα προηγούµενα δύο χιλιάδες χρόνια είναι εδώ. Σας ανακοινώνεται σ’ αυτήν εδώ την παράγραφο. Και είναι αλήθεια.

Δεν ήρθε µε σαλπίσµατα ή µε τη λαµπρότητα και το άστραµµα της φλόγας. Ήρθε ήσυχα στο γραµµατοκιβώτιό σας, και δεν είστε καθόλου βέβαιος ότι θα πρέπει να πιστέψετε κάτι τέτοιο. – Λ. Ρον Χάμπαρντ

Η τοποθεσία ήταν το Φίνιξ της Αριζόνα, το 1954, και ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, µε κάτι που ισοδυναµούσε µε προσφορά για αθανασία, εξέδωσε µια Πρόσκληση για Ελευθερία που κυριολεκτικά οριοθέτησε την αρχή για ένα χρυσό ξηµέρωµα.

Η εφαρµογή των ανακαλύψεων για την εξάλειψη της αντιδραστικής διάνοιας, οι οποίες ξεκίνησαν το 1950 µε τη Διανοητική και το Βιβλίο Ένα, οδήγησαν, µε τη σειρά τους, σε µια ακόµη µεγαλύτερου µεγέθους επαναστατική ανακάλυψη: Τον εντοπισμό, την περιγραφή και το χειρισμό του ανθρωπίνου πνεύματος και τη γέννηση της Σαηεντολογίας. Ωστόσο, παρ’ ότι η ανακάλυψη του ανθρώπινου πνεύµατος είχε γίνει δύο χρόνια νωρίτερα, το 1952, το κοινό δεν είχε την παραµικρή ιδέα σχετικά µε αυτό µέχρι το 1954 – κάτι που ο Ρον επέτρεπε εσκεµµένα να συµβεί. Μέχρι εκείνη τη στιγµή.

Ειδικότερα, η πλήρης δήλωση αυτού που πέτυχε ο Ρον θα µπορούσε να συνοψιστεί σε µία µόνο λέξη: Εξωτερίκευση. Και µε την επίτευξή της από τον ίδιο και από άλλους, αµέσως ετοιµάστηκε για να πετύχει τον επόµενο πιο κρίσιµο στόχο: την ανάπτυξη τεχνικών και πρόσες που θα µπορούσαν να εφαρµοστούν από κάθε ώντιτορ, ώστε αυτοί, µε τη σειρά τους, να βοηθήσουν κάθε ον να πετύχει αυτή την ύψιστη ελευθερία. Έτσι, ενώ τα προηγούµενα δύο χρόνια περιλάµβαναν τη διδασκαλία επτά τουλάχιστον Προχωρηµένων Μαθηµάτων Πρακτικής Διδασκαλίας µε σκοπό την εκπαίδευση των πιο άξιων ώντιτορ, την παράδοση περισσότερων από 450 διαλέξεων, όλα αυτά είχαν δοθεί σε λίγους επιλεγµένους στο πλαίσιο της προετοιµασίας των θεµάτων που θα µπορούσε τώρα να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό. Γιατί, µ’ αυτή την εκλεπτυσµένη και κωδικοποιηµένη τεχνολογία –ακριβή πρόσες που πρέπει να εφαρµοστούν µε ακριβή σειρά, ώστε να επιτευχθεί το ακριβές και αναπόφευκτο αποτέλεσµα– ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ήταν πια έτοιµος να τα παρουσιάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πράγµατι, µ’ αυτό που είχε πλέον επιτευχθεί, η Σαηεντολογία είχε εισέλθει για τα καλά στο πεδίο της θρησκείας, ικανή να υλοποιήσει τα προσδόκιµα όνειρα που ο Άνθρωπος αναζητούσε από την αρχή της καταγεγραµµένης πορείας του. Αυτό είναι το υπόβαθρο της νέας έκδοσης που ξεκινάει πλέον από τα κεντρικά γραφεία του Ρον, στο Φίνιξ της Αριζόνα, με τον κατάλληλο τίτλο «Το Χρυσό Ξημέρωμα». Περιλάμβανε τα άρθρα του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την «Εκκλησία της Σαηεντολογίας», «Το Σύμβολο της Πίστεως της Εκκλησίας», «Τι είναι η Σαηεντολογία;», «Τι είναι η Ομαδική Συνεδρία» και ασκήσεις για να «βοηθήσετε τους φίλους σας» – ειδικά με βοηθήματα ώντιτινγκ. Αυτό όµως που πρόσφερε ήταν κάτι παραπάνω από πληροφόρηση. Μάλλον ήταν µια πρόσκληση από τον ίδιο τον Λ. Ρον Χάμπαρντ για µια εισαγωγή στη Σαηεντολογία.

Έτσι, λοιπόν, άρχισε µια σειρά εβδοµαδιαίων διαλέξεων, τα απογεύµατα της Τετάρτης για να είµαστε ακριβείς, η οποία ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1954. Η πρώτη διάλεξη δόθηκε στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας στην οδό Ιστ Ρούσβελτ 403, και η απήχηση που είχε ήταν τόσο µεγάλη, ώστε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έδωσε την επόµενη διάλεξη στη µεγάλη αίθουσα της Σχολής Μονρόε στον αριθµό 215 της Βόρειας 7ης Οδού. Μπορεί αυτά που βίωσαν οι παρευρισκόµενοι να ήταν µοναδικά για όλη τους τη ζωή, ωστόσο η διαχρονική φύση όσων παρουσίασε ο Ρον είναι το ίδιο εντυπωσιακή και σήµερα.

Και να πώς έγινε: το πρόγραµµα περιλάµβανε µια ώρα διάλεξης µε τα βασικά στοιχεία της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας και µετά ακολουθούσε µια ώρα Οµαδικού Πρόσεσινγκ – όλα αυτά τα παρέδιδε προσωπικά ο Ρον. Παρά το γεγονός ότι αυτό το πρόγραµµα µπορεί να είχε σχεδιαστεί γι’ αυτούς που είχαν ενδιαφερθεί πρόσφατα για τη Σαηεντολογία, υπήρχαν συνεδρίες Οµαδικού Πρόσεσινγκ παρµένες απευθείας από τα πιο προχωρηµένα πρόσες που είχε αναπτύξει σχετικά µε την εξωτερίκευση και τις ικανότητες του εξωτερικευµένου όντος. Γι’ αυτό το λόγο, εδώ έχουµε µια σειρά από δηµόσιες διαλέξεις που δε µοιάζει µε καµιά άλλη: έχουµε το συνδυασµό διάλεξης και Οµαδικού Πρόσεσινγκ, ώστε να υπάρξει και εισαγωγική διάλεξη για καινούργιους και οµαδική διαδικασία επίτευξης του Κλήαρ σε προχωρηµένο επίπεδο.

Αυτά που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ διατύπωσε σ’ αυτές τις πρώτες, από το 1950, δηµόσιες διαλέξεις υπάρχουν σήµερα, ως διαχρονικά κλασικά κοµµάτια: «Τα Θαύµατα», «Σαηεντολογία και Ικανότητα» και «Σχετικά µε το Δεύτερο Δυναµικό», για να παραθέσουµε ενδεικτικά κάποιους από τους τίτλους που αποτελούν αυτό το εκτεταµένο σύνολο διαλέξεων. Παροµοίως, δεδοµένα του Λ. Ρον Χάµπαρντ που πυροδότησαν άµεσες συνειδητοποιήσεις εκ µέρους Σαηεντολόγων και µη Σαηεντολόγων, είχαν την πρώτη ευρεία κυκλοφορία τους σ’ αυτές τις δηµόσιες οµιλίες. Ένα από αυτά είναι και η πασίγνωστη περιγραφή που έκανε ο Ρον του «να είσαι εκεί» και «να επικοινωνείς» ως τα µόνα δύο «εγκλήµατα» που τιµωρεί αυτό το σύµπαν. Και από εκεί, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ παρέχει μια πλήρη σάρωση της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας, ολόκληρες διαλέξεις για βασικά στοιχεία και την εφαρμογή των λύσεων της Σαηεντολογίας μέσα στην κοινωνία: «Το Τρίγωνο της Στοργής-Πραγματικότητας-Επικοινωνίας», «Τα Οκτώ Δυναμικά» και, ακόμη και την αναφορά του στο ατομικό και κοινωνικό πρόβλημα, κοινό τότε και σήμερα: «Αλκοολισμός». Όσον αφορά εκείνες τις συνεδρίες Οµαδικού Πρόσεσινγκ, προέρχονταν απευθείας από το βιβλίο Η Δηµιουργία της Ανθρώπινης Ικανότητας και ακόµη και ο πιο σοβαρός άνθρωπος δεν µπορούσε να κρατηθεί όταν ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έδινε το παράγγελµα του ώντιτινγκ: «Αρχίστε να Γελάτε».

Πέρα από όλες αυτές τις διαλέξεις που έδινε, υπήρχε µια ακόµα πιο σηµαντική ιστορία που ξεδιπλωνόταν: Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έθετε τα θεµέλια για τη µελλοντική πορεία της Σαηεντολογίας µε τη φόρµουλα για τη δηµιουργία ενός νέου πολιτισµού:

«Εποµένως, µια οµάδα, όπως οι Σαηεντολόγοι και οι Διανοητικιστές, δουλεύοντας σε µια κοινωνία απλώς µε το να επισηµαίνουν στην κοινωνία –µε το να µην κάνουν τίποτε άλλο, ούτε πρόσεσινγκ ούτε τίποτε–, απλώς µε το να επισηµαίνουν στην κοινωνία ότι η ελευθερία µπορεί να υπάρξει και ότι όντως υπάρχει, θα µπορούσαν, µε την πράξη αυτή και µόνο, αν το έκαναν συνεχώς και µε συνέπεια, να δηµιουργήσουν µια Χρυσή Εποχή για µια φυλή».

Για την επίτευξη αυτών ακριβώς των στόχων, ο Ρον παρουσίασε µια ολόκληρη σειρά από επαναστατικές ανακαλύψεις:

 • Συµµετοχή – πώς γίνεται και η φυσική κατάσταση ενός ανθρώπου είναι καλή στο βαθµό που εκείνος µπορεί να συµµετέχει στη ζωή·
 • Παιχνίδια – πώς ένα παιχνίδι είναι µια δραστηριότητα στην οποία συµµετέχουν ένα ή περισσότερα άτοµα ώστε να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους για την επικοινωνία µε τη ζωή·
 • Το Περιβάλλον – πώς ο Άνθρωπος προοδεύει όταν προσαρµόσει το περιβάλλον του στον εαυτό του και όχι το αντίστροφο·
 • Επιτυχία – πώς γίνεται και ένας άνθρωπος µπορεί να κοιτάξει γύρω του και να δει τι πρέπει να γίνει, τι πρέπει να διορθωθεί και τι είναι πραγµατικό, και µετά πάει και κάνει κάτι γι’ αυτό·
 • Διανοητική και Σαηεντολογία – η ιστορία της ανάπτυξής τους·
 • Πραγµατικότητα – η πραγµατικότητα κάποιων ατόµων σε διάφορα επίπεδα της Τονικής Κλίµακας, και γιατί το άτοµο που βρίσκεται στην απάθεια θα µπορούσε µόνο να δει αδρά εκείνα τα πράγµατα που ήταν απαθή·
 • Η Οικογένεια – γιατί σήµερα το Δεύτερο Δυναµικό είναι ο µεγαλύτερος κυβερνήτης του ατόµου·
 • Ώντιτινγκ – πώς η αποστολή του ώντιτορ είναι να φέρει το άτοµο σε σηµείο όπου θα µπορεί να είναι, σε κάποιο βαθµό, παίκτης·
 • Η Διάνοια – πώς ο ενθουσιασµός και η περιπέτεια της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας ανήκουν, στην πραγµατικότητα, στη σφαίρα αρµοδιότητας του ώντιτορ·
 • Οµαδικό Ώντιτινγκ – αυξάνει την επίγνωση που έχει κάποιος για το περιβάλλον, καθώς και την επικοινωνία του·
 • Χώρος και Ενέργεια – η φυσική δε θα µπορέσει να γίνει ποτέ κατανοητή εκτός κι αν ο χώρος και η ενέργεια κατανοηθούν στο ψυχολογικό τους πλαίσιο·
 • Επιστήµη – οι διάφορες επιστήµες, όπως η φυσική, η χηµεία και η βιολογία παραλείπουν ένα βασικό στοιχείο, τη ζωή·
 • Βεβαιότητα – τα δύο είδη της·
 • Εξειδίκευση – αν είχατε µια φυλή ανθρώπων που θα µπορούσαν να συσχετιστούν, χωρίς φόβο και χωρίς την παραµικρή αβεβαιότητα, µε οποιονδήποτε τοµέα της ύπαρξης, δε θα είχατε καθόλου ειδικούς, αλλά θα είχατε έναν πολιτισµό.

Όσον αφορά το τι σήµαιναν οι διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την περιοχή του Φίνιξ, πρέπει κανείς να επισηµάνει την ταχύτητα µε την οποία αναπτύχθηκε η γύρω περιοχή και την εξάπλωση των κτηρίων της Σαηεντολογίας σε οκτώ κτήρια και µια µεγάλη αίθουσα για τις διαλέξεις του Ρον. Αµέσως µετά, αυξήθηκαν κατά πολύ, και αυτές οι εγκαταστάσεις και οδήγησαν στην εγκαθίδρυση της Ιδρυτικής Εκκλησίας στην πρωτεύουσα του κράτους.

Όσον αφορά το τι σηµαίνουν σήµερα για τους Σαηεντολόγους, εδώ είναι οι δηµόσιες διαλέξεις του Ρον και οι συνεδρίες Οµαδικού Πρόσεσινγκ, που λήφθηκαν από τα υψηλότερα επίπεδα, παρέχοντας όµως τα δεδοµένα και τα µέσα για την εφαρµογή τους ώστε να οδηγήσουν στο χρυσό ξηµέρωµα ενός νέου πολιτισµού.

« Εισαγωγικές Διαλέξεις