Εκδοτικός οίκος του συγγραφέα Λ. Ρον Χάμπαρντ με έργα του στις λίστες
των Μπεστ Σέλερ Διεθνώς και των Μπεστ Σέλερ της New York Times

Συνέδριο στη Μελβούρνη

Συνέδριο στη Μελβούρνη

Συνέδριο στη Μελβούρνη

Με τα µαθήµατα για την εκπαίδευση ώντιτορ να έχουν γίνει στάνταρ, µε την τεχνολογία για την επίτευξη του Κλήαρ να χρησιµοποιείται ευρέως και µε ένα κέντρο διάδοσης πλήρως εγκαθυδριµένο στο Σαιντ Χιλ, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ξεκίνησε ένα ταξίδι ανά το κόσµο ώστε να διασφαλίσει τη σταθερότητα στους Σαηεντολογικούς Οργανισµούς. Αλλά αυτό το ταξίδι ήταν ένα µικρό βήµα προς ένα µακρύτερο προορισµό στον οποίο θα έστρεφε το βλέµµα του: το Λειτουργικό Θήταν . Γι’ αυτό έκανε την πρώτη του στάση στην Αυστραλία που ήταν µια απαραίτητη βάση για το Νότιο Ηµισφαίριο, µακριά από πιθανούς «πυρηνικούς» καβγάδες των πολεµοκάπηλων της Ανατολής και της Δύσης . Εδώ, λοιπόν, βρίσκεται το µήνυµά του προς τους Αυστραλούς Σαηεντολόγους για την ευθύνη που έχουν να διατηρήσουν αυτό το µέρος ένα ασφαλές λιµάνι. Εδώ, επίσης, βρίσκεται η ιδιαίτερα προσωπική ιστορία του Ρον για το πώς έχτισε δεσµούς µε την Αυστραλία καθώς υπηρετούσε σαν Αξιωµατικός του Πολεµικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο Β΄ Παγκόσµιο πόλεµο. Γιατί ενώ αυτή ήταν µια ιστορία από την παρούσα ζωή, τελικά έγινε ιστορία της ολικής τροχιάς µιας και ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έκανε την επόµενη µέρα την πρώτη δηµόσια ανακοίνωση για τις Πρόσφατες Ανακαλύψεις στα ΟΤ επίπεδα. Βάζοντας μια τάξη στην μπλεγμένη ιστορία των θήταν, αποκαλύπτει το μηχανισμό για το πώς η βαθιά παρέκκλιση αντιστρέφει τον κύκλο δράσης μιας ύπαρξης κινούμενης από τη «δημιουργία» στην «καταστροφή». Επιπλέον, είχε βρει την απάντηση, η οποία συµπεριλαµβανόταν σε µια µόνο λέξη: Υπευθυνότητα. Ήταν µια ανακάλυψη που θα άνοιγε την πύλη προς τα ΟΤ επίπεδα, και εδώ είναι το µέρος απ’ όπου ξεκίνησε.

Διαβάστε Περισσότερα
Αγορά
€130
Δωρεάν Αποστολή Πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν αποστολή.
Σε Απόθεμα Η παραγγελία σας θα σταλεί μέσα σε 24 ώρες
Μορφή: CD
Διαλέξεις: 6

Περισσότερες Πληροφορίες για το εξής: Συνέδριο στη Μελβούρνη

Είµαι πολύ περήφανος για αυτά που κάνετε σε όλες τις περιοχές του πλανήτη – και είναι πάρα πολλές. Αυτή, όµως, για την οποία είµαι πιο περήφανος και η οποία πιστεύω ότι είναι η πιο ικανή για µια µακροπρόθεσµη επιτυχία είναι η Αυστραλία. – Λ. Ρον Χάμπαρντ

Τις πρώτες µέρες του Β΄ Παγκοσµίου πολέµου, ο τότε υπολοχαγός Λ. Ρον Χάµπαρντ που δούλευε µε τον τίτλο του αξιωµατικού του αµερικανικού ναυτικού στην υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών στην Αυστραλία, έµεινε έκτοτε γνωστός ως «ο τύπος από το κάτω ηµισφαίριο». Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα διηγήθηκε αυτή την ιστορία µπροστά σε µια ολοζώντανη κοινότητα Αυστραλών Σαηεντολόγων –κι έτσι ξεκίνησε το πρώτο και µοναδικό του Συνέδριο στη Μελβούρνη– στο Ξενοδοχείο Σεβρόν, στις 7 Νοεµβρίου 1959.

Στην πραγµατικότητα όµως, η επίσκεψη του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην Αυστραλία µαρτυρεί µια πολύ πιο σπουδαία ιστορία. Ακριβώς έξι µήνες νωρίτερα, είχε ανακοινώσει την απόκτηση της Έπαυλης του Σαιντ Χιλ στην Αγγλία. Εξυπηρετώντας ως η πηγή για κάθε τύπου δραστηριότητας της Σαηεντολογίας, το Σαιντ Χιλ παρείχε µια σταθερή βάση για να διεξαχθεί όλη η µελλοντική έρευνα.

Στη συνέχεια, για να συντονίσει τις λειτουργίες των Κεντρικών Οργανισµών σε τέσσερις ηπείρους, ίδρυσε το Διεθνή Σύλλογο Σαηεντολόγων Χάµπαρντ (HASI). Κι αυτό εξηγούσε γιατί ανακοίνωσε σύντοµα µια παγκόσµια περιοδεία:

«Πρόκειται να κάνω το γύρο του κόσµου µε ένα τζετ σε κάτι λιγότερο από ογδόντα µέρες, έτσι ώστε κι εγώ να µπορώ να χασµουριέµαι και να λέω “Ο κόσµος είναι µικρός”».

Πέρα απ’ το χιούµορ, συµπεριλαµβανοµένων των αποχαιρετιστήριων λέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ, «Ο Γύρος του Κόσµου σε Τριάντα Μέρες Παραζάλης», αυτή η περιοδεία έπαιζε ένα πολύ σηµαντικό ρόλο που επεκτεινόταν πέρα από τα συνηθισµένα πρότζεκτ. Επειδή τώρα έχουµε ώντιτορ που µπορούν να κάνουν Κλήαρ σε καθηµερινή βάση, η άµεση προτεραιότητα ήταν να κάνουµε σίγουρη τη µονιµότητα της τεχνολογίας.Επιπλέον, µε το δροµολόγιο του Λ. Ρον Χάμπαρντ να πηγαίνει στο Λος Άντζελες, στην Ουάσιγκτον, και πίσω ξανά στο Λονδίνο, υπήρχε ένας πολύ σηµαντικός λόγος που η πρώτη του στάση ήταν στη Μελβούρνη:

«Το Νότιο Ηµισφαίριο απ’ ό,τι φαίνεται είναι η µόνη περιοχή που θα έχει την παραµικρή ελπίδα σε περίπτωση ατοµικού πολέµου. Αλλά θα έχει µια ελπίδα µόνο αν µπορεί να αυτοσυντηρηθεί».

Πράγµατι, ενώ κάθε Συνέδριο µέχρι σήµερα είχε µια διεθνή αύρα, αυτό το συγκεκριµένο είχε µια επιπρόσθετη και πολύ προσωπική διάσταση όσον αφορά τους Αυστραλούς Σαηεντολόγους:

«Επειδή έχουµε στοιχηµατίσει όλες µας τις µάρκες σ’ αυτό το στοίχηµα. Υπάρχουν πολύ περισσότερα που εξαρτώνται από την Αυστραλία απ’ αυτά που θα πρόσεχε κανείς µε την πρώτη µατιά».

Ακόµη κι αν ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ξεκίνησε ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στους ώµους της Αυστραλίας, συνέχισε µε την ανακοίνωση µιας τεχνικής πρωτοποριακής ανακάλυψης, τέτοιας σπουδαιότητας που θα διευκόλυνε την εργασία σηµαντικά. Έχοντας τη δυνατότητα να φτάσει τα προφίλ προσωπικότητας σε εντελώς νέα επίπεδα και να εκτοξεύσει τα IQ, αυτό που αποκάλυψε ήταν µια λύση για το πρόβληµα γύρω από την επίλυση των κέις το οποίο συνέχιζε να κολλάει τους ώντιτορ από την εποχή του Βιβλίου Ένα:

«Θα ήθελα να σας µιλήσω γι’ αυτό επειδή είναι ένα εντελώς καινούργιο υλικό, εντελώς καινούργιες ανακαλύψεις. Δεν είναι πολύ περίπλοκο και θα ήθελα να το γνωστοποιήσω εδώ στην Αυστραλία.

»Λοιπόν, το θέµα είναι οι βέιλενς. Βέιλενς».

Αυτό που ακολούθησε ήταν η λεπτοµερής περιγραφή του γύρω απ’ το τι είναι οι βέιλενς, πώς αποκτώνται, τις συνέπειές τους για τα άτοµα και τη σχέση τους µε την εξατοµίκευση. Το πιο σηµαντικό εδώ ήταν η εντελώς νέα τεχνολογία για να διαχωρίσουµε τις βέιλενς και να βρούµε το πραγµατικό άτοµο.

Ωστόσο υπήρχαν ακόµη περισσότεροι λόγοι για να θυµόµαστε αυτό το Συνέδριο ως σταθµό στην ιστορία της Σαηεντολογίας. Πρώτα, αυτό που τελικά ακολούθησε από το προσωπικό µήνυµα του Λ. Ρον Χάμπαρντ στους Αυστραλούς Σαηεντολόγους να δηµιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τη Σαηεντολογία ήταν µια νίκη-ορόσηµο σε τέτοιο βαθµό που η Αυστραλιανή κυβέρνηση σήµερα, για να δώσει τον ακριβή ορισµό της λέξης θρησκεία, το κάνει µε µια λέξη: Σαηεντολογία.

Κι ακόµη πιο σηµαντικό, σε εκείνο το Συνέδριο της Μελβούρνης ο Λ. Ρον Χάμπαρντ παρουσίασε πρώτη φορά ανεπίσηµα µια ανακάλυψη που θα άλλαζε την κατεύθυνση της ίδιας της Σαηεντολογίας. Επειδή µε το να γίνονται Κλήαρ άνθρωποι σ’ όλο τον κόσµο, είχε τώρα κάνει µια πρωτοποριακή ανακάλυψη για την επίτευξη µιας ακόµα ανώτερης κατάστασης, µιας κατάστασης που για πολύ καιρό την ονειρεύονταν σ’ αυτό το σύµπαν αλλά ποτέ, µέχρι σήµερα, δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί σταθερά: ο Λειτουργικός Θήταν.

« Διαλέξεις για τα Συνέδρια