Εκδοτικός οίκος του συγγραφέα Λ. Ρον Χάμπαρντ με έργα του στις λίστες
των Μπεστ Σέλερ Διεθνώς και των Μπεστ Σέλερ της New York Times

Οι Διαλέξεις της Επιστήμης της Επιβίωσης

Οι Διαλέξεις της Επιστήμης της Επιβίωσης

Οι Διαλέξεις της Επιστήμης της Επιβίωσης

Πίσω από την ανάπτυξη της Τονικής Κλίμακας και του Διαγράμματος Ανθρώπινης Αξιολόγησης βρίσκεται μια μεγάλη και επαναστατική ανακάλυψη: η Θεωρία περί Θήτα-Μεστ η οποία περιέχει την εξήγηση της αλληλεπίδρασης της ζωής –θήτα– με το φυσικό σύμπαν της Ύλης, της Ενέργειας, του Χώρου και του Χρόνου, δηλαδή του ΜΕΣΤ.Σε αυτές τις διαλέξεις, οι οποίες δόθηκαν στους μαθητές αμέσως μετά τη δημοσίευση του βιβλίου, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έδωσε την πλέον εκτενή περιγραφή όλων όσων βρίσκονται στη βάση του Διαγράμματος Ανθρώπινης Αξιολόγησης και των εφαρμογών του στην ίδια τη ζωή. Επιπροσθέτως, εδώ θα βρείτε την εξήγηση για το πώς η αναλογία θήτα και ενθήτα (διαταραγμένου θήτα) καθορίζει τη θέση κάποιου στην Τονική Κλίμακα, καθώς και τους τρόπους για την ανύψωση σε ανώτερα επίπεδα.

Διαβάστε Περισσότερα
Αγορά
€130
Δωρεάν Αποστολή Πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν αποστολή.
Σε Απόθεμα Η παραγγελία σας θα σταλεί μέσα σε 24 ώρες
Μορφή: CD
Διαλέξεις: 6

Περισσότερες Πληροφορίες για το εξής: Οι Διαλέξεις της Επιστήμης της Επιβίωσης

«Eφόσον διαπιστώσετε σε ποιο σηµείο βρίσκεται ένα άτοµο στην Τονική Κλίµακα θα µπορείτε να προβλέψετε πόση υπευθυνότητα και πόση επιµονή θα έδειχνε. Να ξέρετε πώς θα συμπεριφερθεί στα παιδιά. Να ξέρετε πώς θα σας μιλήσει, πώς θα σας ακούσει. Θα ξέρετε τι πρόκειται να κάνει µε ένα µήνυµα που του λέτε να δώσει σε κάποιον. Επίσης να φαίνεται σχεδόν αυτόματα η σωματική κατάσταση αυτού του ατόμου». – Λ. Ρον Χάμπαρντ

Ο άνθρωπος ήταν πολύ µπερδεµένος όσον αφορά τη συµπεριφορά των συνανθρώπων του. Γιατί οι άνθρωποι ενεργούν έτσι όπως ενεργούν; Πώς µπορεί κανείς να ξέρει ποιον να εµπιστευτεί; Από ποιον να φυλάγεται; Ποιον να εµπιστεύεται;

Ήταν φθινόπωρο του 1950, και ο Λ.  Ρον Χάµπαρντ καθώς ταξίδευε στη χώρα, από το Ελίζαµπεθ του Νιου Τζέρσεϊ µέχρι το Λος Άντζελες και το Κάνσας Σίτι, έδινε καθοδήγηση και οδηγίες για την ταχέως αναπτυσσόµενη κίνηση της Διανοητικής.

Παράλληλα, συνέχισε την έρευνά του για µια «καλύτερη Γέφυρα», όπως προανήγγειλε στην τελευταία σελίδα του Βιβλίου Ένα. Το επόµενο βήµα του όσον αφορά το σχεδιασµό αυτής της Γέφυρας, ήταν να τη διευρύνει και να την ενισχύσει ώστε να συµπεριλάβει όλα τα κέις – ειδικά, να παρέχει τον τρόπο για την πρόσβαση και την επίλυση κάθε κέις σε κάθε επίπεδο.

Το κλειδί γι’ αυτό υπάρχει στο ίδιο το Βιβλίο Ένα – το «Περιγραφικό διάγραµµα της επιβίωσης», που παρουσιάζει µια κλίµακα η οποία στο χαµηλότερο σηµείο της έχει το θάνατο και τον ύψιστο πόνο και στην κορυφή της τη δυνητική αθανασία και την ύψιστη ευχαρίστηση. Με αυτό ως σηµείο εκκίνησης, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ άρχισε µια έρευνα σχετικά µε τις βασικές αρχές που διέπουν το επίπεδο ενός όντος πάνω στην κλίµακα – κι έτσι µας έδωσε τα µέσα για το ανέβασµα σε αυτήν.

Η έρευνα που επακολούθησε από τον ίδιο, έγινε στις αρχές του 1951 στο σπίτι του στο Παλµ Σπρινγκς της Καλιφόρνια, και σύντοµα οδήγησε σε µια πολύ σπουδαία ανακάλυψη. Στην πραγµατικότητα, τότε έφερε στο φως µια εντελώς καινούργια αντίληψη για τον άνθρωπο ως Δύναµη Ζωής (που συµβολίζεται µε το ελληνικό γράµµα θήτα) η οποία µπλέχτηκε στο φυσικό σύµπαν της Ύλης, της Ενέργειας, του Χώρου και του Χρόνου (ΜΕΣΤ). Με βάση αυτή την ουσιώδη θεωρία περί θήτα-ΜΕΣΤ, όλα τα άλλα ζητήµατα άρχισαν να ξεδιπλώνονται, αποκαλύπτοντας τις πλήρεις εκδηλώσεις του ανθρώπινου συναισθήµατος, το χαρακτήρα και τη συµπεριφορά σε κάθε επίπεδο.

Σύντοµα, αυτό το απλό Περιγραφικό Διάγραµµα της Επιβίωσης επεκτάθηκε για να συµπεριλάβει όλες τις πλευρές της ανθρώπινης δράσης και αντίδρασης, κι έτσι προήλθε το µεγαλειώδες Διάγραµµα της Ανθρώπινης Συµπεριφοράς.Κατόπιν, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έγραψε ένα αναλυτικό κείµενο που περιλάµβανε τα πάντα – περιγράφοντας λεπτοµερώς κάθε στήλη του Διαγράµµατος καθώς και τη χρήση του στο βιβλίο Η Επιστήµη της Επιβίωσης.

Εδώ δεν έχουµε µόνο τις «πιο απλές και γρήγορες τεχνικές της Διανοητικής», για τις οποίες έψαχνε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, αλλά µια σηµαντική ανακάλυψη η οποία θα έδινε µια νέα κατεύθυνση στο θέµα, αποφέροντας τέτοια κέρδη όσα ποτέ δεν είχε κανείς οραµατιστεί στη Διανοητική.

Για να προωθήσει αυτή τη νέα του ανακάλυψη, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ίδρυσε κεντρικά γραφεία διοίκησης, στην Ουιτσίτα του Κάνσας, τα οποία ήταν προσιτά τόσο από τη Δυτική όσο και από την Ανατολική ακτή. Εφαρµοστές της Διανοητικής από όλη τη χώρα συνεργάστηκαν µαζί του στο νέο Ίδρυµα, που βρισκόταν στη Λεωφόρο Ντάγκλας 211, το οποίο είχε είκοσι έξι δωµάτια και µια µεγάλη αίθουσα διαλέξεων.

Στις 21 Μαΐου, αυτή η αίθουσα γέµισε πλήρως από άτοµα που ήθελαν να ακούσουν την πρώτη διάλεξη του Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Η θεωρία περί θήτα-ΜΕΣΤ». Σε αυτή τη µνηµειώδη διάλεξη που δόθηκε σε δυο µέρη, περιέγραψε, πλήρως τη βασική ανακάλυψη από την οποία προήλθε το Διάγραµµα και όλη την τεχνολογία που δηµιουργήθηκε µε βάση την ανθρώπινη συµπεριφορά. Στη συνέχεια, οι περαιτέρω διαλέξεις του Ρον στηρίχθηκαν πάνω σε αυτά τα θεµέλια, εξερευνώντας τα παρακλάδια της Θεωρίας περί θήτα-ΜΕΣΤ στη ζωή και στο ώντιτινγκ. Μεταδίδοντας µια νέα άποψη σχετικά µε την αντιδραστική διάνοια και ορίζοντας την παρέκκλιση από πλευράς ARC και δυναµικών, περιέγραψε πώς η ανακάλυψη της Θεωρίας περί θήτα-ΜΕΣΤ είχε µετατοπίσει εντελώς την έµφαση που έδινε ο ώντιτορ.Αντί να επιτίθεται στο ενθήτα, ο στόχος ήταν να επικυρώσει το θήτα:

«Αν θέλετε αυτό το άτοµο να είναι όσο ψηλότερα γίνεται στην κλίµακα, επικυρώστε το ίδιο το άτοµο. Και ο τρόπος που επικυρώνετε το άτοµο είναι να µαζέψετε το υψηλότερο επίπεδο ARC που είναι διαθέσιµο σ’ αυτό το κέις, γιατί αυτό είναι ζωή.

Για να διευκρινίσει τη νέα τεχνική, ο Ρον έκλεισε τη διάλεξη µε µια επίδειξη συνεδρίας που παρείχε µια ιδέα των δυνατοτήτων της – ανακουφίζοντας έναν πρηκλήαρ από ένα έµµονο πονοκέφαλο που τον βασάνιζε για σχεδόν ένα µήνα.

Στη συνέχεια, µετά από αυτές τις αρχικές διαλέξεις, ο Ρον έγραψε σε όλους του Ώντιτορ Διανοητικής Χάµπαρντ, ανακοινώνοντας το σχηµατισµό µιας εθνικής οµάδας εφαρµοστών για να τους βοηθήσει µεν και να φέρει τα υψηλότερα στάνταρ ώντιτινγκ δε. Και γι’ αυτό το σκοπό, συγκάλεσε την Πρώτη Διεθνή Σύσκεψη των Ώντιτορ Διανοητικής Χάµπαρντ, τον Ιούνιο, και σε αυτή τη Σύσκεψη έδωσε άλλη µια ιστορική διάλεξη για το διάγραµµα της Ανθρώπινης Αξιολόγησης αυτό καθαυτό.

Αυτές οι διαλέξεις προσφέρουν την πιο εκτενή περιγραφή που έκανε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ για όλα όσα αφορούν το Διάγραµµα και την πλήρη εφαρµογή του. Εδώ επίσης υπάρχει η πλήρης εξήγηση σχετικά µε το τι καθορίζει τη θέση ενός ατόµου στην Τονική Κλίµακα – και εποµένως τον τρόπο για την άνοδο σε υψηλότερες καταστάσεις.

« Διαλέξεις για τα Βασικά