Εκδοτικός οίκος του συγγραφέα Λ. Ρον Χάμπαρντ με έργα του στις λίστες
των Μπεστ Σέλερ Διεθνώς και των Μπεστ Σέλερ της New York Times

Σαηεντολογια: Το Πρωτο Οροσημο

Σαηεντολογια: Το Πρωτο Οροσημο

Σαηεντολογια: Το Πρωτο Οροσημο

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ άρχισε την πρώτη διάλεξη αυτής της σειράς µε πέντε λέξεις που άλλαξαν τον κόσµο για πάντα: «Αυτό είναι ένα µάθηµα για τη Σαηεντολογία». Στη συνέχεια, όχι µόνο περιέγραψε αυτό το νέο θέµα σε όλο του το εύρος, αλλά περιέγραψε λεπτοµερώς και τις ανακαλύψεις του σχετικά µε τις προηγούµενες ζωές. Ξεκίνησε από εκεί µε την περιγραφή του πρώτου Ηλεκτρόµετρου και της αρχικής του χρήσης στην αποκάλυψη της θήτα γραµµής (όλη την τροχιά της θήτα ύπαρξης), φανερώνοντας ότι είναι εντελώς ανεξάρτητη από την σωµατική τροχιά (η τροχιά του χρόνου των σωµάτων και της φυσικής τους εξέλιξης), διαλύοντας ταυτόχρονα το ψεύδος της «µίας ζωής» και ξεσκεπάζοντας την ολική τροχιά της πνευµατικής ύπαρξης. Εδώ βρίσκεται αυτή καθαυτή η γέννηση της Σαηεντολογίας.

Διαβάστε Περισσότερα
Αγορά
€370
Δωρεάν Αποστολή Πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν αποστολή.
Σε Απόθεμα Η παραγγελία σας θα σταλεί μέσα σε 24 ώρες
Μορφή: CD
Διαλέξεις: 22

Περισσότερες Πληροφορίες για το εξής: Σαηεντολογια: Το Πρωτο Οροσημο

«Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προοδεύσουμε αρκετά ως άτομα, πέρα από το πρώτο ορόσημο, έτσι ώστε κάποιοι από τους έμφυτους στόχους του Ανθρώπου να μπορούν να πραγματοποιηθούν σ’ αυτό το σύμπαν. Και µπορούµε να το κάνουµε, επειδή κάθε αµφιβολία την οποία έχετε αυτή τη στιγµή είναι απλώς µια παρέκκλιση. Ό,τι σας µάχεται αυτή τη στιγµή βρίσκεται µέσα σας. Δεν υπάρχει τίποτα –φωτιά, ξίφη, αστυνοµία, εθνικές κυβερνήσεις, οικονοµικά συστήµατα– τίποτα απ’ αυτά τα πράγµατα δε θα µπορούσε να σταµατήσει τον Άνθρωπο αφότου έχει πάρει µπρος. Και αυτό που προσπαθούµε να κάνουµε είναι να κάνουµε τον άνθρωπο να πάρει µπρος. – Λ. Ρον Χάμπαρντ

Μέχρι τις αρχές του 1952, οι έρευνες του Λ. Ρον Χάμπαρντ τον είχαν οδηγήσει σε µια εντελώς νέα άποψη για την ανθρώπινη ιστορία. Αυτό το µονοπάτι των ανακαλύψεων ξεκίνησε το καλοκαίρι µετά την έκδοση της Διανοητικής, και επιταχύνθηκε από αναφορές των ώντιτορ ότι οι πρηκλήαρ έρχονταν σε επαφή µε περιστατικά που µπορούσαν να εξηγηθούν µόνο βάσει των προηγούµενων ζωών.

«Όσο περισσότερο ερευνούσε κάποιος», έγραψε, «τόσο περισσότερο κατανοούσε ότι εδώ, σ’ αυτό το πλάσµα, τον Homo Sapiens, υπήρχαν πάρα πολλοί άγνωστοι παράγοντες».

Μέσα στους επόµενους δώδεκα µήνες, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ερεύνησε προσεκτικά αυτούς τους άγνωστους παράγοντες επιβεβαιώνοντας τα ευρήµατα της έρευνάς του µε πληροφορίες που προµήθευαν οι εξωτερικοί ώντιτορ. Ύψιστης σηµασίας σ’ αυτή την έρευνα υπήρξε η ανάπτυξη και χρήση του πρώτου ηλεκτρόµετρου, που τον κατέστησε ικανό να αποκαλύψει και να χαρτογραφήσει βαθιά κρυµµένα περιστατικά, πράγµα που µε τη σειρά του οδήγησε στην εκπληκτική ανακάλυψη ότι η δύναµη της ζωής, ή το θήτα, είχε τη δική του τροχιά του χρόνου, ανεξάρτητα από το σώµα και εκτεινόµενη εκατοµµύρια χρόνια στο παρελθόν. Επιπλέον, ορισµένα περιστατικά σ’ αυτή τη γραµµή θήτα ήταν κοινά σε όλα τα κέις.

Ως συνέπεια, ξεπρόβαλε µια νέα και επαναστατική εικόνα του ανθρώπου, όχι ως ένα περιορισµένο ζώο από σάρκα και οστά, αλλά ως ένα αθάνατο ον, οι ρίζες του οποίοι εκτείνονταν πίσω ως αυτή καθαυτή την αρχή του χρόνου. Όπως είπε τότε: «Η ανακάλυψη της προέλευσης του ανθρώπου, η ανακάλυψη του πού πηγαίνει, η ανακάλυψη του γιατί ξέρει αυτά που ξέρει και τι προσπαθεί να κάνει, είναι, φυσικά, η µεγαλύτερη περιπέτεια που µπορεί να έχει ο άνθρωπος».

Ένα τηλεγράφηµα της Γουέστερν Γιούνιον από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, που ελήφθη στα γραφεία του Ιδρύµατος στη Ουιτσίτα του Κάνσας, δεν έδινε καµιά ένδειξη της επερχόµενης περιπέτειας. Δήλωνε απλά: «Δίνω µια σειρά διαλέξεων, για το Επαγγελµατικό Μάθηµα, αρχίζοντας στις 3 Μαρτίου. Αυτή η σειρά θα καλύψει το σύνολο της Διανοητικής όπως υφίσταται σήµερα». Αλλά οι µαθητές που συγκεντρώθηκαν ήξεραν ότι έµπαιναν σε µια νέα περιοχή όταν ο Λ. Ρον Χάμπαρντ άρχισε την πρώτη διάλεξη µε επτά λέξεις που θα άλλαζαν τον κόσµο για πάντα: «Αυτό είναι ένα µάθηµα για τη Σαηεντολογία».

Έτσι ξεκίνησε το πρώτο µάθηµα που δόθηκε ποτέ σ’ αυτό το εντελώς καινούργιο θέµα. Και, µέσα στις είκοσι δύο διαλέξεις που ακολούθησαν και οι οποίες απαρτίζουν αυτή τη σειρά, ο Ρον όχι µόνο περιέγραψε τη Σαηεντολογία, την τεράστια έκτασή της, και προς τα πού όδευε –περιέγραψε επίσης ανακαλύψεις της ολικής τροχιάς, εξερευνώντας σε βάθος ένα συγκεκριµένο περιστατικό, κοινό σε όλα τα όντα αυτού του γαλαξία– ένα περιστατικό αρκετά διαβολικό ώστε να εξαλείψει τις ΟΤ ικανότητες και να υποβαθµίσει µια φυλή ισχυρών θήταν. Το ονόµασε Φαξίµιλι Ένα.

Μέχρι το τέλος του µαθήµατος, µπροστά στους απόφοιτους ανοίγονταν πολύ ευρείς ορίζοντες. Το ψεύδος της «µιας ζωής» είχε κατατροπωθεί. Όπως είπε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Είναι σαν να βγάζεις έναν κατάδικο έξω από ένα κελί και να του λες: “Να το φως του ήλιου!”».

Εδώ, λοιπόν, βρίσκεται η γέννηση της Σαηεντολογίας και µε αυτό εδώ βρίσκονται τα µέσα που δίνουν στον άνθρωπο µια ακλόνητη σιγουριά για την ίδια του την πνευµατική φύση.

« Διαλέξεις για τα Βασικά