Εκδοτικός οίκος του συγγραφέα Λ. Ρον Χάμπαρντ με έργα του στις λίστες
των Μπεστ Σέλερ Διεθνώς και των Μπεστ Σέλερ της New York Times

Συνέδριο στο Λονδίνο για την Επίτευξη του Κλήαρ

Συνέδριο στο Λονδίνο για την Επίτευξη του Κλήαρ

Συνέδριο στο Λονδίνο για την Επίτευξη του Κλήαρ

Η µακρόχρονη έρευνα για την αλήθεια, το επίπονο ταξίδι από πολιτισµό σε πολιτισµό, οι επικίνδυνες αναζητήσεις σε περιοχές που ελάχιστοι είχαν ποτέ κρυφοκοιτάξει, ενώ πολύ λιγότεροι είχαν τολµήσει να µπουν – και η πιο φηµισµένη διάλεξη που έδωσε ποτέ ο Λ. Ρον Χάμπαρντ: Η Ιστορία της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας. Αλλά η πρώτη αυτή µνηµειώδης διάλεξη είναι µόνο η αρχή! Πέρα από αυτή βρίσκεται η επική διάσταση της Σαηεντολογίας: το παρελθόν, το παρόν και το µέλλον. Ξεκινώντας µε το παρελθόν, από την τωρινή πλεονεκτική θέση του Κλήαρ, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ στρέφει το βλέµµα του σε κάθε προηγούµενη ανακάλυψη, μέχρι τους πρώτους Κλήαρ που έκανε το 1947. Αυτό που αποκάλυψε είναι η απάντηση στο ερώτηµα: «Τι συνέβη στην υπόλοιπη µπανκ τη στιγµή που πέτυχαν την κατάσταση του Κλήαρ;». Και, αν αυτή η ερώτηση ήταν αρκετά εντυπωσιακή, αυτό που αποκάλυψε η απάντηση ήταν η λύση για να υπάρχει πλήρης σταθερότητα. Εδώ, λοιπόν, δεν περιλαµβάνεται µόνο η ανακάλυψη του λόγου που εµποδίζει τον πρηκλήαρ να «σβήσει» τις διανοητικές του εικόνες, αλλά η αποκάλυψη που στην κυριολεξία απαντάει στο πώς ακριβώς είναι η ζωή τη στιγµή της δηµιουργίας. Όλα αυτά άνοιξαν ένα νέο πεδίο ντούινγκνες, που εκτείνεται σε κάθε δυναµικό και περικλείεται στη φράση: «Να επιφέρεις τάξη». Οπότε είναι φυσικό: ενώ ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ξεκίνησε µε µια µνηµειώδη ενατένιση του παρελθόντος, το Συνέδριο κατέληξε µε την πρόβλεψη της ιστορίας που συνεχίζει να ξετυλίγεται κάθε µέρα σχετικά µε Το Μέλλον της Σαηεντολογίας και του Δυτικού Πολιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα
Αγορά
€130
Δωρεάν Αποστολή Πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν αποστολή.
Σε Απόθεμα Η παραγγελία σας θα σταλεί μέσα σε 24 ώρες
Μορφή: CD
Διαλέξεις: 6

Περισσότερες Πληροφορίες για το εξής: Συνέδριο στο Λονδίνο για την Επίτευξη του Κλήαρ

«Θα ήθελα να σας πω κάτι από την ιστορία της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας – κάποια πράγµατα που δεν έχω εκµυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν.

»Θα θέλατε να τα ακούσετε;». – Λ. Ρον Χάμπαρντ

Ήταν 18 Οκτωβρίου του 1958, στην αίθουσα Ρόγιαλ Εµπάιαρ Σοσάιτι Χολ του Λονδίνου. Και µε τις λέξεις αυτές, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ξεκίνησε µια οµιλία που έµελλε να γίνει η πιο φηµισµένη διάλεξή του όλων των εποχών. Γιατί εµπεριέχει τον προσωπικό του απολογισµό για τη µακρινή πορεία που διένυσε προκειµένου να φέρει µια καινούργια κατάσταση ύπαρξης, που ο άνθρωπος ονειρευόταν για περισσότερα από 2.500 χρόνια… µια ιστορία που µπορούσε να ειπωθεί µόνο από τα χείλη του ανθρώπου που την έζησε… Η Ιστορία της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας.

Με την εισαγωγή που έκανε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, ήταν φανερό ότι επρόκειτο για την πιο επεκτατική δήλωση που είχε κάνει ως εκείνη τη στιγµή σχετικά µε το τι ήταν αυτό που λειτούργησε ως κίνητρο για την αναζήτησή του ώστε να βρει τις απαντήσεις στους γρίφους του Ανθρώπου. Όσο για το τι ήταν εκείνο που τον παρακίνησε να πει αυτή την ιστορία εκείνη τη στιγµή και σε εκείνο το µέρος, η πρώτη απάντηση είναι φανερή: Η Επίτευξη του Κλήαρ.

Είχε περάσει πάνω από ένας χρόνος από την τελευταία του εµφάνιση στην Αγγλία και, παρ’ όλ’ αυτά, εκείνο που έκανε δυνατό να συµβεί αυτό το επίτευγµα είχε ξεκινήσει κατά τη διάρκεια εκείνου του προηγούµενου ταξιδιού. Γιατί τότε ήταν που ανέπτυξε τα πρόσες για να προσεγγίσει οποιοδήποτε κέις (Έλεγχος, Επικοινωνία και Χέβινγκνες – το Συνέδριο στο Λονδίνο για την Πυρηνική Ακτινοβολία, τον Έλεγχο και την Υγεία) το οποίο, µε τη σειρά του, είχε παρακινήσει την ανάπτυξη νέων τρόπων διδασκαλίας των ώντιτορ (Εκπαιδευτικές Ασκήσεις – Συνέδριο για την Ελευθερία), που έφεραν την επανάσταση στην εκπαίδευση των ώντιτορ.

Υπήρχε όµως κάτι περισσότερο – και είχε να κάνει άµεσα µε το γιατί αυτή ήταν η σωστή χρονική στιγµή γι’ αυτή τη θρυλική διάλεξη. Κι ενώ µπορεί να µην είναι και τόσο φανερό σήµερα, για εκείνους που βρίσκονταν εκεί, το 1958, φαινόταν σαν φωτεινός φάρος µόνο και µόνο από τον τίτλο: Διανοητική.

Ναι, το έτος 1958, η επίτευξη του Κλήαρ από άλλους –µε τη χρήση της Σαηεντολογίας– είχε γίνει πραγµατικότητα. Αλλά, όπως εξήγησε:

«Οι πρώτοι Κλήαρ έγιναν το 1947, και τότε προσπάθησα να διδάξω άλλους ανθρώπους να το κάνουν. Και πολύ γρήγορα και µε εντατικό ρυθµό, σε δέκα χρόνια, ήµουν ικανός να το κάνω αυτό. Μου πήρε µόνο δέκα χρόνια, που είναι αρκετά καλός χρόνος».

Βέβαια, το 1947 ήταν πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου Διανοητική: Η Σύγχρονη Επιστήµη της Πνευµατικής Υγείας. Όντως, αποτελούσε την αρχική εξέλιξη και πρακτική της Διανοητικής του Λ. Ρον Χάμπαρντ από το 1947 έως το 1949 (και η επακόλουθη απαίτηση από άλλους να ανακαλύψει περισσότερα ώστε να µπορέσουν κι εκείνοι να δώσουν ώντιτινγκ) ήταν αυτό που παρακίνησε την έκδοση του Βιβλίου Ένα. Αλλά και πάλι, αν κάποιοι από τους παρευρισκόµενους είχαν ακόµα τη λάθος εντύπωση πως η παρούσα επιτυχία οφειλόταν στα πιο σύγχρονα πρόσες των τελευταίων δέκα ετών, η επόµενη δήλωση του Λ. Ρον Χάμπαρντ διέλυσε αυτή την ιδέα για πάντα:

«Το γεγονός της επίτευξης του Κλήαρ βασιζόταν στην ικανότητα παράδοσης ώντιτινγκ, κι αυτό ήταν το µόνο πραγµατικό εµπόδιο!».

Η σηµασία αυτής της ανακάλυψης επεκτεινόταν πολύ πιο πέρα από την επίλυση του θέµατος της εκπαίδευσης των ώντιτορ. Γιατί ενώ αυτοί οι ώντιτορ τώρα έκαναν ανθρώπους Κλήαρ, υπήρχε ακόµη το ζήτηµα της ταχύτητας: Πόσο γρήγορα µπορούσε να γίνει; Επιπλέον, αν το εµπόδιο για την επίτευξη του Κλήαρ ήταν «η ικανότητα των ώντιτορ», τότε ποια ήταν η πραγµατική αποτελεσµατικότητα παλιότερων πρόσες που φαίνονταν να «µη δουλεύουν» στα χέρια µη ικανών ώντιτορ; Αυτά ήταν τα ερωτήµατα που άνοιξαν νέους ορίζοντες για την επίτευξη του Κλήαρ και, όντως, έκαναν τον Λ. Ρον Χάμπαρντ να κάνει πλήρη στροφή στο θέµα της Διανοητικής:

«Ένιωσα το πρόσωπό µου να κοκκινίζει πέρυσι όταν ανακάλυψα πως δεν ήξερα ακριβώς τι έκανα το 1947 όταν έκανα ανθρώπους Κλήαρ. Το καταπληκτικό σ’ αυτό είναι ότι µε κάποιον άγνωστο, αδέξιο τρόπο, ήξερα τι έκανα αλλά δεν µπορούσα να το εκφράσω µε λόγια. Δεν µπορούσα να το περιγράψω».

Όλοι οι παράγοντες για την επίτευξη του Κλήαρ, κάθε διαδοχική ανακάλυψη εντελώς από την αρχή έως το παρόν, έµελλε να δώσει την απάντηση που έψαχνε από το 1947. Πιο συγκεκριµένα, και µέσα από την ανακάλυψή του για την αληθινή πηγή των διανοητικών εικόνων, ήρθε µια ακόµη πιο εντυπωσιακή ανακάλυψη ως απάντηση σε µια απορία που αφορούσε όλους εκείνους τους Κλήαρ –τους «εντελώς σταθερούς Κλήαρ»– που είχε δηµιουργήσει τόσα χρόνια πριν:

«Δεν µπορούσα να εξηγήσω για δέκα χρόνια: Τι συνέβη στην υπόλοιπη µπανκ;».

Η απάντηση δεν ήταν το σβήσιµο. Μάλλον, βρέθηκε σε µια λέξη που σηµατοδότησε το επόµενο µεγάλο ορόσηµο της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας: Αντιµετώπιση.

Επιπλέον, εδώ βρίσκουµε την εντυπωσιακή ιστορία του πώς ο Λ. Ρον Χάμπαρντ επέστρεψε στις αρχικές διαδικασίες της Διανοητικής του 1947, κατά την εφαρµογή της πιο καινούργιας τεχνολογίας της Σαηεντολογίας. Κι αυτό που δηµιουργήθηκε από αυτό ήταν ένα νέο κύµα επίτευξης Κλήαρ το οποίο ο Λ. Ρον Χάμπαρντ αργότερα θα ανακοίνωνε µε τον τίτλο: «Κάτι έχει συµβεί!!!».

Επιπλέον, αυτό ήταν µόνο η αρχή. Επειδή, ανακεφαλαιώνοντας και επεκτείνοντας την αναφορά του σε τοµείς πολύ έξω από τη συνεδρία του ώντιτινγκ, ανέλυσε ζητήµατα όπως η ανατοµία της σύγχυσης και της τάξης.Επιλύει τον αιώνιο γρίφο της δηµιουργίας, είναι η ουσία που βρίσκεται πίσω από τη φράση «Αποκαταστήστε την Τάξη» –που υπάρχει τώρα σε κάθε Γραφείο Επικοινωνιών Χάµπαρντ (HCO)– και κατέχει µέχρι σήµερα τη θέση της κατευθυντήριας θεµελιώδους αρχής για το τι κάνει ένας Σαηεντολόγος.

Λοιπόν, ναι, το Συνέδριο στο Λονδίνο για την Επίτευξη του Κλήαρ έγινε την κατάλληλη ώρα και στο σωστό µέρος. Γιατί ενώ ξεκίνησε µε το παρελθόν –µε την Ιστορία της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας, µέχρι τη στιγµή που τελείωσε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είχε περιγράψει µια ακόµη πιο εντυπωσιακή ιστορία– µια ιστορία που συνεχίζει να ξεδιπλώνεται κάθε µέρα: Το Μέλλον της Σαηεντολογίας και του Δυτικού Πολιτισµού.

« Διαλέξεις για τα Συνέδρια