Εκδοτικός οίκος του συγγραφέα Λ. Ρον Χάμπαρντ με έργα του στις λίστες
των Μπεστ Σέλερ Διεθνώς και των Μπεστ Σέλερ της New York Times

Επαγγελματικό Μάθημα Διανοητικής βάσει Διαλέξεων

Επαγγελματικό Μάθημα Διανοητικής βάσει Διαλέξεων

Επαγγελματικό Μάθημα Διανοητικής βάσει Διαλέξεων

Μετά από το εξάµηνο ταξίδι του σε όλη την Αµερική όπου έδινε διαλέξεις στους οπαδούς της Διανοητικής, ο Ρον συγκέντρωσε ώντιτορ στο Λος Άντζελες για ένα νέο Επαγγελµατικό Μάθηµα. Το θέμα ήταν η νέα του σαρωτική ανακάλυψη σχετικά με τη ζωή: το Τρίγωνο του ARC, το οποίο περιγράφει τη σχέση μεταξύ της Στοργής, της Πραγματικότητας και της Επικοινωνίας. Μέσα από μια σειρά δεκαπέντε διαλέξεων, ο Ρον ανακοίνωσε πολλά πράγματα για πρώτη φορά, ανάμεσα σε αυτά το Φάσμα της Λογικής, που περιέχει άπειρες διαβαθμίσεις από το σωστό στο λάθος· τον Κώδικα του Ώντιτορ και πως συνδέεται με το ARC· τον Χάρτη Προσέγγισης που κατατάσσει ένα κέις και σου δείχνει πώς να του δώσεις πρόσεσινγκ. Εδώ λοιπόν βρίσκονται τόσο τα τελικά συμπεράσματα από τις Διαδικασίες Ώντιτινγκ του Βιβλίου Ένα όσο και η ανακάλυψη πάνω στην οποία βασίστηκαν όλες οι περαιτέρω έρευνες. Τα δεδομένα αυτών των διαλέξεων θεωρούνταν χαμένα για περισσότερο από πενήντα χρόνια και ήταν διαθέσιμα με τη μορφή σημειώσεων των μαθητών οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο Σημειώσεις επί των Διαλέξεων. Τώρα ανακαλύφθηκαν και αποκαταστάθηκαν οι πρωτότυπες ηχογραφήσεις και για πρώτη φορά είναι διαθέσιμες. Εδώ λοιπόν βρίσκονται τόσο τα τελικά συμπεράσματα από τις Διαδικασίες Ώντιτινγκ του Βιβλίου Ένα όσο και η ανακάλυψη πάνω στην οποία βασίστηκαν όλες οι περαιτέρω έρευνες. Η Ζωή στην υψηλότερη κατάσταση ύπαρξής της, δηλαδή η Κατανόηση, αποτελείται από Στοργή, Πραγματικότητα και Επικοινωνία. Όπως είπε και ο Λ. Ρον Χάμπαρντ: «Η καλύτερη περιγραφή του Τριγώνου του ARC που μπορείτε να βρείτε περιλαμβάνεται σε αυτές τις διαλέξεις».

Διαβάστε Περισσότερα
Αγορά
€210
Δωρεάν Αποστολή Πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν αποστολή.
Σε Απόθεμα Η παραγγελία σας θα σταλεί μέσα σε 24 ώρες
Μορφή: CD
Διαλέξεις: 15

Περισσότερες Πληροφορίες για το εξής: Επαγγελματικό Μάθημα Διανοητικής βάσει Διαλέξεων

Η περαιτέρω δουλειά και έρευνα πάνω στο συναίσθημα θα μας προσφέρει, χωρίς αμφιβολία, ακόμα βαθύτερη κατανόησή του. Παρ’ όλ’ αυτά, εµείς έχουµε πλέον µια λειτουργική γνώση γύρω από το συναίσθηµα. Μπορούµε να χρησιµοποιούµε αυτά που γνωρίζουµε και να παράγουµε αποτελέσµατα µέσω αυτών. Όταν µάθουµε περισσότερα, θα µπορούµε να παράγουµε πολύ καλύτερα αποτελέσµατα, αν και ήδη µπορούµε να φτιάξουµε Ριλίζ και Κλήαρ. Αν αντιμετωπίσουμε το συναίσθημα ως δεσμευμένη δύναμη ζωής και ακολουθήσουμε αυτές τις γενικές αρχές για να το αποδεσμεύσουμε, οι πρηκλήαρ θ’ αποκομίσουν πολύ μεγάλα οφέλη· πράγματι, αποδεσμεύοντας το συναίσθημα κατ’ αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε τα μεγαλύτερα οφέλη που είχαμε ποτέ».– Λ. Ρον Χάμπαρντ

Με την έκδοση του βιβλίου Διανοητική: Η Σύγχρονη Επιστήµη της Πνευµατικής Υγείας στις 9 Μαΐου 1950, ο Ρον δε µας πρόσφερε µόνο ένα εγχειρίδιο για τη διαδικασία της Διανοητικής, αλλά και την κατεύθυνση της µελλοντικής έρευνας για την επίτευξη σηµαντικότερων και πιο σύντοµων αποτελεσµάτων. Πραγµατικά, οι τελευταίες σελίδες αυτού του πρώτου βιβλίου περιείχαν την προτροπή για την εξέλιξη της υπάρχουσας τεχνικής:

«Έχουµε εδώ κάτι που δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν, µια επιστήµη της Διάνοιας που εφαρµόζεται χωρίς εξαιρέσεις. Οι µέθοδοι εφαρµογής της δεν µπορεί παρά να τελειοποιηθούν».

Για την εκπαίδευση των ώντιτορ και για την προσέλκυση κέις, στα οποία θα µπορούσαν να δοκιµαστούν οι τελειοποιηµένες τεχνικές εφαρµογής, ιδρύθηκαν µέσα σε λίγες βδοµάδες από την αρχική έκδοση του βιβλίου ένα Ίδρυµα Ερευνών Διανοητικής και µια σχολή. Παρ’ όλ’ αυτά, η κατακλυσµιαία ζήτηση για καθοδήγηση εξάντλησε σχεδόν αµέσως τα περιθώρια, ενώ οι αναγνώστες της Διανοητικής που επιθυµούσαν να συµµετάσχουν έστηναν στην κυριολεξία σκηνές στο γρασίδι του Ρον στην Ελίζαµπεθ του Νιου Τζέρσεϊ. Παρά την επέκταση µέσα σε λίγες βδοµάδες σε όλο και περισσότερα κτήρια, αυτά εξακολουθούσαν να µην επαρκούν. Και το πράγµα συνεχίστηκε έτσι, στην κυριολεξία, βδοµάδα µε τη βδοµάδα, µήνα µε το µήνα, ενώ οι εφηµερίδες περιέγραφαν επακριβώς το κίνηµα της Διανοητικής ως «πυρκαγιά» που εξαπλωνόταν απ’ τη µια ακτή της Αµερικής στην άλλη.

Έτσι, ο Ρον εγκατέστησε µια νέα έδρα στη Δυτική Ακτή της Αµερικής, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Αµέσως µετά, βρέθηκε να ταξιδεύει σε τακτά διαστήµατα από τη µια ακτή στην άλλη, παρουσιάζοντας σ’ εκείνους τους πρώτους Διανοητικιστές τις εντυπωσιακές του ανακαλύψεις και δίνοντας 135 διαλέξεις µέσα σε 150 ηµέρες.

Εντούτοις, ενώ κάθε επιτυχηµένη πρόοδος έφερνε το στόχο του Κλήαρ όλο και πιο κοντά, ο Νοέµβριος του 1950 είχε να επιδείξει αυτό που ο Ρον περιέγραψε ως το επόµενο ορόσηµο της Διανοητικής: τη δοµή και την πηγή του ίδιου του συναισθήµατος. Το βιβλίο, η Διανοητική, είχε ήδη συµπεριλάβει ένα Περιγραφικό Διάγραµµα που παρίστανε γραφικά τη Δυνητική Επιβίωση στα τέσσερα δυναµικά µέσω της παρουσίασης της Τονικής Κλίµακας των συναισθηµάτων. Όµως, όπως επρόκειτο να ανακοινώσει ο Ρον, ο τύπος αυτής της Κλίµακας ήταν δισδιάστατος, ενώ αυτό που τώρα είχε ανακαλύψει υποδείκνυε την ύπαρξη τριών διαστάσεων. Αυτή η ανακάλυψη ήταν το τρίγωνο της Στοργής, της Πραγµατικότητας και της Επικοινωνίας (ARC).

Η χρήση του κατά την εφαρµογή εκτεινόταν παντού: από κάθε πλευρά του ώντιτινγκ µέχρι τις διαπροσωπικές σχέσεις και την ίδια τη Ζωή. Η πρώτη ανακοίνωση αυτών των εντυπωσιακών ανακαλύψεων και της εφαρµογής τους έγινε το Νοέµβριο του 1950 στο Επαγγελµατικό Μάθηµα του Λος Άντζελες, που είναι πλέον θρυλικό.

Περιέχει από τις Τονικές Κλίµακες της Στοργής, της Πραγµατικότητας και της Επικοινωνίας µέχρι το ARC και τα Δυναµικά, µέχρι το Χάρτη Προσέγγισης καθοδηγώντας τους ώντιτορ για το πώς να ξεκινούν ένα κέις και το πώς να βάζουν τον καθένα στην πορεία προς τα πάνω. Μέσα σ’ αυτές τις διαλέξεις δεν περιέχεται µόνο η ολοκλήρωση και η τελευταία πινελιά πάνω στη διαδικασία της Διανοητικής του Βιβλίου Ένα, αλλά και το θεµέλιο για τη µελλοντική έρευνα της ίδιας της δύναµης της ζωής.

Για να προµηθευτούν αυτά τα υλικά όλοι οι Διανοητικιστές, οπουδήποτε κι αν βρίσκονταν, εκδόθηκαν σε βιβλίο µέσα σε λίγους µήνες µαθητικές σηµειώσεις επί αυτών των διαλέξεων, µε τίτλο Σηµειώσεις επί των Διαλέξεων. Όµως, σχετικό υλικό, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, από αυτή την περίοδο του Νοεµβρίου του 1950 περιείχε οδηγίες του Ρον σύµφωνα µε τις οποίες αυτές οι διαλέξεις έπρεπε να διατεθούν στο σύνολό τους, και οι µαθητικές σηµειώσεις να χρησιµεύσουν απλώς για την άµεση δηµοσίευση των επαναστατικών ανακαλύψεων, µέχρι οι διαλέξεις να µπορέσουν να αναπαραχθούν. Ξεκίνησε, έτσι, µια παγκόσµια έρευνα για τις πρωτότυπες καταγραφές που θεωρούνταν χαµένες για περισσότερο από πενήντα χρόνια, µέχρι που, στο τέλος, καθεµιά από αυτές τις αρχικές ηχογραφηµένες µαγνητοταινίες εντοπίστηκε. Και, µε τη χρήση πρωτοφανών τεχνικών αποκατάστασης, οι διαλέξεις αυτές είναι τώρα διαθέσιµες για πρώτη φορά, από τότε που τις άκουσαν εκείνοι οι µαθητές του 1950 στο Λος Άντζελες.

Η Στοργή, η Πραγµατικότητα και η Επικοινωνία είναι τα συστατικά της Κατανόησης και αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο της έρευνας του Λ. Ρον Χάµπαρντ και των ανακαλύψεων των επόµενων τριάντα πέντε ετών, χτίζοντας σταθερά µια καλύτερη γέφυρα προς την ελευθερία και την ικανότητα. Παρ’ όλη αυτή την πρόοδο, όµως, ο Ρον αναφερόταν επανειληµµένα σ’ αυτή την πρώτη περιγραφή, σ’ αυτές τις διαλέξεις, ως την κορυφαία πραγµατεία πάνω στο ARC, που ποτέ δεν εµφανίστηκε καλύτερή της.

« Διαλέξεις για τα Βασικά